ELEKTRONSKO UČENJE

 

 

LINKOVI

Brojač poseta:

 

 

fg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Forum mladih naučnika IV

 

Naša škola je u saradnji sa humanitarnim portalom „Nađi Raula“ i Ambasadom Meksika u Beogradu, organizovala konferenciju „Forum mladih naučnika  – pridruži se“.

Konferencija je održana u petak, 16. marta 2018. godine u velikoj sali Univerziteta u Nišu.

Forumu su prisustvovali predstavnici gradskih institucija, gradonačelnik grada Niša Darko Bulatović, predsednik opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović, sekretar  uprave za obrazovanje Marina Kostić, Milan Jovanović, zamenik predsednika Skupštine grada Niša, kao i učenici iz niških srednjih škola sa profesorima. Zemlja domaćin ovogodišnjeg Foruma mladih naučnika bila je Meksiko, a posebnu podršku imali smo od strane našeg gosta ambasadora Meksika u Srbiji gospodina Marka Antonia Garsija Blanko, sa suprugom. Forum je tradicionalno otvorila direktorka škole Slavica Jukić, dok su na panelu čiji je moderator bio idejni tvorac Foruma Jovan Milić učestvovali: najbolji mladi naučnik sveta Đorđe Ogrizović, profesorka naše škole Slavica Stolić i mladi talenti iz niških gimnazija i naše škole.

Tokom foruma emitovan je film „Oni dolaze“ o mladim talentima čije vreme tek dolazi.

Nakon završenog foruma ambasador Meksika obišao je našu školu zajedno sa saradnicima i prisustvovao prezentaciji filma koji su mlade Nišlije pripremile u njegovu čast.