ELEKTRONSKO UČENJE

 

 

LINKOVI

Brojač poseta:

 

 

fg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forum_2015

Forum naprednih tehnologija

 

U organizaciji grada Niša, NSZZ i Elektronskog fakulteta organizovan je prvi Forum naprednih tehnologija. Forum je održan 13-14.10.2015. u holu Elektronskog fakulteta. Forum je otvorio prof. dr. Zoran Perišić, gradonačelnik Niša.

„Od grada koji je nekada bio industrijski grad prerasli smo u grad bez naprednih tehnologija. Ovaj događaj i slični događaji uprovo podstiču da Niš ponovo bude industrijski grad. Grad je ovu manifestaciju podržao i nastaviće da je podržava“.
Pored prof.dr. Zorana Perišića, forumu je prisustvovala i zamenica Ministra Prosvete i zamenik Ministra Telekomunikacija, ali i prof.dr.Dragan Antić, rektor Univerziteta i dekan Elektronskog fakulteta prof.dr.Dragan Janković. Forum je posetilo više hiljada građana, što je dovoljan razlog da se forum organizuje i sledeće godine. 

Na forumu je učestvovalo 15 obrazovnih institucija i preko 47 domaćih i stranih firmi i organizacija. Forum se organizuje uz podršku kompanije Telekom Srbija i drugih manjinskih organizacija i firmi.

„Drago mi je što i naša škola učestvuju na forumu, koji za cilj ima promociju nauke i IKT sektora. Trudio sam se da mladim kolegama predstavim sve ono što je dobro za našu školu, a ima puno toga, posebno iz oblasti robotike, predstavili smo programiranje LEGO robota, kao i programiranje CNC mašine“ – izjavio je Lazar Tošić, učenik odeljenja M42.

Takođe, predstavljanju našeg štanda posebno je doprineo naš bivši učenik Jovan Milić, sada student Mašinskog fakulteta.

Neke od fotografija ...