ELEKTRONSKO UČENJE

 

 

LINKOVI

Brojač poseta:

 

 

fg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sveti Sava

Učenici naše škole, zajedno sa profesorkom srpskog jezika i književnosti Anom Radulović, priredili su veoma lep i zanimljiv program. Kroz razne Svetosavske poruke, učenici prve, treće i četvrte godine sve prisutne su vratili u neka davno prošla vremena. Aleksandar Pavković, učenik prve godine zajedno sa svojom drugaricom Anitom Abedinović izveo je nekoliko pesama. Domaćin ovogodišnje Slave bio je Dragan Jovanović, profesor mašinskih predmeta, a naredne godine tu čast da budu domaćini imaće Ana Radulović, profesor srpskog jezika i književnosti i Ljubica Miladinović, profesor engleskog jezika. U svom svetosavskom govoru direktorka je poručila učenicima da biraju svoju budućnost, da se bore za nju i da vredno rade. Svim učenicima čestitamo školsku slavu!

 

 

 

 

Naša škola na Svetosavskoj Akademiji u Domu Vojske

Direktorka naše škole Slavica Jukić, zajedno sa profesorima i učenicima prisustvovala je Svetosavskoj Akademiji, održanoj u Domu Vojske. Ovogodišnja Svetosavska akademija je tematsko posvećena velikim imenima srpske nauke i kulture Mihajlu Pupinu i Korneliju Stankoviću. U svom uvodnom izlaganju gradonačelnik Niša prof.dr. Zoran Perišić je pozdravio sve prisutne i svim učenicima i profesorima je čestitao školsku slavu. Pored gradonačelnika, predsednika Skupštine i ostalih uglednih zvanica na akademiji je govorio i Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac, on je tom prilikom izjavio:
„Nikada pre i nikad posle među Srbima kult slobode nije bio oličen u ličnosti koja ne samo da nije bila ratnik nego nikada nije uzela mač u ruke. I možda je to najveće postignuće velikog Savinog putešestvija- i onog zemnog i onog nebeskog, kult slobode personifikovao je nosilac znanja i narodne prosvete.
Možda je vreme posle veka u kome nas je izginulo više nego u svim prethodnim zajedno, duboko zamislimo nad tom jednostavnom činjenicom.“
Ovogodišnja svetosavska akademija organizovana je pod pokroviteljstvom Eparhije Niške i Grada Niša. Naziv akademije bio je: „Put ka svetlosti“.