ELEKTRONSKO UČENJE

 

 

LINKOVI

Brojač poseta:

 

 

fg

 

 

 

 

 

 

III Regionalno takmičenje u programiranju robota

 

III Regionalno takmičenje u programiranju LEGO robota, održano je 1. aprila 2016. godine u našoj školi. Takmičenje je organizovano u dve kategorije:

1. Takmičenje u programiranju LEGO robota za učenike srednjih škola (8 ekipa)

2. Takmičenje u programiranju LEGO robota za učenike osnovnih škola (5 ekipa)

Svečanost su otvorili direktorka Mašinsko tehničke škole "15.maj", prof. Slavica Jukić i dekan Mašinskog fakulteta, prof.dr Nenad Pavlović.

Nakon dobrodošlice, takmičari - srednjoškolci, pristupili su izradi zadataka. U prvom delu takmičenja komisija za testiranje odlučila je da se testira 3. zadatak. Posle pauze za ručak, takmičari i mentori su obišli Elektrotehničku školu "Nikola Tesla" i Elektronski fakultet na kome se održava manifestacija "Nauk nije bauk". Takmičenje se nastavilo sa izradom 1. i 2. zadatka, a zatim se pristupilo ocenjivanju po predviđenom redosledu. Drugi takmičarski deo je protekao u skladu sa propozicijama, što je i konstatovano od strane komisije za testiranje i komisije za žalbe.

Prve tri ekipe nagrađene su diplomama i prigodnim nagradama koje je i ovom prilikom dodelio dekan Mašinskog fakulteta u Nišu, prof.dr Nenad Pavlović i direktorka naše škole prof Slavica Jukić.

Rang listu srednjoškolaca možete pogledati ovde , a tabelu sa detaljnim poenima možete preuzeti ovde

Istovremeno, posle otvaranja takmičenja, takmičari - osnovci pristupili su izradi zadatka koji je zahtevao iscrtavanje oblika. Komisija za pregled ocenila je radove, a nakon toga osnovci su pokazali svoje veštine u upravljanju robota pomocu telefona.

Prve tri ekipe nagrađene su diplomama, knjigama i prigodnim nagradama koje je dodelila direktorka naše škole, prof Slavica Jukić.

Rang listu osnovaca možete pogledati ovde.

 

Pravilnik takmičenja- 2016.

Uputstvo za pripremu Regionalnog takmičenja.

Zadaci za takmičenje... >>>