ELEKTRONSKO UČENJE

 

 

LINKOVI

Brojač poseta:

 

 

fg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Održane kvalifikacije za IV BUMFest

Učenici i profesori naše škole i ove godine su organizovali kvalifikacije za festival sporta BUMFest. Ove godine smo već na kvalifikacijama oborili sve rekorde. Preko 100 učesnika se nadmetalo za direktan prolazak na festival, a ove godine smo prvi put imali učesnike iz Bugarske i Slovenije.
„ Mi smo prosto oduševljeni. Ove godine imamo stotinak takmičara iz preko petnaest škola iz Niša, Svrljiga, Aleksinca i Vlasotnica. Pored toga, imali smo i takmičare iz Slovenije i Bugarske. Tako da je ove godine BUMFest dobio oblik kakav zaslužuje“- izjavio je Jovan Milić, vođa volonterskog tima učenika ove škole.
8. maja u 11 sati za titulu najboljeg bacača bumeranga nadmetaće se učenici 7 srednjih škola, ali po prvi put i učenici dveju osnovnih škola. Direktorka Mašinsko tehničke škole „15.maj“, Slavica Jukić ne krije oduševljenje povodom ovog festivala:
„Ja sam zaista preponosna na naše učenike i ceo kolektiv koji je sve ovo organizovao. Zahvalna sam i svim sponzorima, prijateljima festivala, a posebno Ambasadi Australije i Skupštini Grada Niša“- poručila je direktorka škole.
Festival organizuju učenici i profesori naše škole uz podršku resornog ministarstva, Grada i Skupštine grada Niša, Opštine Crveni Krst i Medijana, Ambasade Australije, kompanije IDEA i drugih sponzora.

 

 

 

Krenule prijave za IV BUMFest u Mašinsko tehničkoj školi „15.maj“

Učenici i profesori Mašinsko tehničke škole „15.maj“ iz Niša već četvrtu godinu za redom organizuju „BUMFest“, festival sporta u sklopu koga se održava takmičenje u bacanju bumeranga.
„ Ove godine je naš festival prohodao, ima četiri godine i mnogo više prijatelja nego li na rođenju. Pozivamo sve učenike da se prijave na naš festival i da se aktivno uključe u promociju sporta i fizičkog vaspitanja“ – izjavila je Slavica Jukić, direktorka MTŠ „15.maj“.
Pravo da se takmiče na ovom festivalu imali učenici VII i VIII razreda osnovnih škola i srednjoškolci, a prijave su otvorene do 20. aprila. Kvalifikacije za samo finale održaće se 24.4.2015. od 10.00h na platou ispred logora „Crveni krst“.
„ Kao što naši građani znaju, festival će se odviti u dve faze. Prva faza su kvalifikacije, koje se održavaju 24.4.2015., a drugi deo jeste festival BUMFest u sklopu koga se organizuje finale takmičenja, ali i u sklopu koga će nišlije moći da vide mnogo toga zanimljivog“- izjavili su organizatori.
Ono što je organizatore ove manifestacije iznenadilo jeste prošlogodišnji uspeh, kada je LIVE prenos svečanog otvaranja pratilo 5000 ljudi, što je bio veliki rekord, kome se u ovoj školi nisu nadali:
„ Ni u najluđim snovima nismo očekivali da će BUMFest jednog dana postati prava gradska manifestacija. Nadamo se da ćemo od sledeće godine biti uključeni u turističku ponudu Grada, a novina ove godine jeste volonterizam. Preko 60 učenika – volontera organizuje ovogodišnji festival, što je rekord za ove četiri godine. Naravno, tu su i profesori koji ostaju duže u školi ne bi li sve 12. maja ispalo u najboljem redu“- izjavio je Jovan Milić, vođa volontera.
Od ove godine festival ima podršku i Ambasade Australije u RS, a Ambasadorka te zemlje Nj.E. Džulija Fini pohvalila je školu organizatora i najavila svoj dolazak na samo finale:
„Proputovala sam ceo svet, bila sam u raznim državama i nikada nisam mogla da pretpostavim da ću u Nišu prisustvovati ovakvom događaju prvi put u svom životu. Sve pohvale za organizatore“- izjavila je Ambasadorka na radnom sastanku održanom u NKC-u.
Takmičari nadmetaće se  u disciplini "aussie round" u kojoj takmičar baca bumerang 5 puta iz centralnog dela kruga prečnika 3 metra i treba da ga uhvati u zoni što bližoj centru kako bi osvojio što više bodova.
Festival se organizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ambasade Australije, kompanije IDEA i Karitasa Srbije, ali i mnogobrojnih nacionalnih i lokalnih medija.
Učenici mogu da se prijave telefonom na brojeve: 018/588- 581 ili 061/585-1005.

 

 

 

Istorijat festivala

„BumFest“ počeo je veoma skromno. Na prvom takmičenju, učestvovali su samo učenici škole domaćina(MTŠ“15.maj“), ali već naredne godine priključile su se dve škole. BumFest, nastao je na ideju tadašnjeg profesora mašinske grupe predmeta Ivana Nogića.
„Za mene je takmičenje u bacanju bumeranga, a sada festival jedan simbol prijateljstva, zdravog duha, kreativnosti i inspiracije“ – izjavio je profesor osnivač.
Na samom početku niko nije mogao da pretpostavi da će ovaj skromni školski događaj, postati prava regionalna atrakcija. Prvi pobednik, te sada već davne 2011-te godine bio je Saša Popović, tada učenik trećeg razreda.
„ Osećaj je bio predivan. Kada gledam sa ove tačke, drago mi je što sam prvi pobednik. Ta etiketa prvog pobednika će uvek biti uz mene i to mi je drago“ – izjavio je Saša.
Uvidevši simpatije slučajnih prolaznika na prvom takmičenju, organizatori su se odlučili da organizuju II takmičenje u bacanju bumeranga. Na inicijativu prof. Ivana Nogića, takmičenje se proširilo na čitav region, a nakon samog takmičenja organizovan je umetnički program. Kroz naš događaj prošli su mnogi sada uspešni ljudi. Svake godine glavni organizatori su bili: Slavica Jukić, direktor škole, Bojana Jovanović, profesor fizičkog vaspitanja i Jovan Milić, učenik škole.
Sada, 2015-te godine BumFest je postao jedan od najpopularnijih sportskih događaja u regionu. Od 2015-te, BumFest ima veliku podršku sponzora, ali i podršku Ambasade Australije u Beogradu. Profesori: Slavica Jukić- direktor škole, Ivan Nogić, Bojana Jovanović, Ljubica Miladinović, Ana Radulović, Dragan Marinković, Branka Jovanović

Učenici: Jovan Milić, Stefan Nedeljković, Jovana Matejić, Kristina Stolić, Dušan Aleksić, Lazar Marjanović, Dušan Stojiljković, Nemanja Trifić, Nemanja Vasiljević, Darko Mijalković, Bojan Tasić, Nikola Marković, Stefan Čonkić, Stefan Ranđelović, Nemanja Vasiljević, Vučko Stanković
Dizajn promo materijala:
Stevan Petrov