ELEKTRONSKO UČENJE

 

 

LINKOVI

Brojač poseta:

 

 

fg

 

 

 

 

 

 

 

 

Lego utakmica u Politehničkoj školi u Kragujevcu

Revijalna “utakmica” Lego NXT robota koje su napravili srednjoškolci, odigrana je 10. maja u Politehničkoj školi u Kragujevcu. Pored ESTŠ škole iz Kraljeva, Politehničke škole iz Kragujevca i naša škola je učestvovala u ovom događaju sa dva predstavnika. Učenici Dušan Nikolić iz odeljenja M11 i Jovan Milić iz odeljenja M24 upravljali su našim robotom i osvojili drugo mesto.
Uspeh je ostao u senci zadovoljstva kojim su se ovi učenici posvetili zadatku. Ukupno je bilo tri “igrača” i svi su se upisali u listu strelaca bar po jednom. Profesorka informatike i računarstva Bojana Radenković i profesor mašinskih elemenata Petar Vujović vodili su ovu učenike na ovo pomalo neobično takmičenje.

Lego fudbalske utakmice su održane u okviru revije "Primena savramene tehnologije u obrazovanju", povodom Dana grada Kragujevca. U prvom delu revije su nastavnici iz Matematičke gimnazije i Računarske gimnazije iz Beograda, Elektro-saobraćajne škole "Nikola Tesla" iz Kraljeva i Politehničke škole iz Kragujevca održali prezentaciju primera dobre prakse korišćenjem moderne tehnologije u obrazovanju.

Snimak odigranih utakmica možete pogledati klikom na link:

http://www.youtube.com/watch?v=fWTnLy3vNUA&feature=youtu.be