ELEKTRONSKO UČENJE

 

 

LINKOVI

 

 

Brojač poseta:

 

 

fg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naša škola na festivalu „Nauk nije bauk“

       Da nauka nije bauk, po peti put za redom su dokazali učenici Gimnazije Svetozar Marković, ali i učenici drugih škola iz Niša i iz susednih zemalja. Naša učenička kompanija „BWS“ je imala štand na pomenutom festivalu i kao uvek izazvali smo pravi „bum“. Učenici iz učeničke kompanije „BWS“ pokazali su svoje dobro poznate bumerange i izmamili simpatije svih prisutnih. Na štandu Visoke tehničke škole iz Niša bili su izloženi solarni paneli naše škole. Ekipu iz naše škole vodila je profesorka prakse Nevena, koja je rame uz rame sa učenicima prezentovala prisutnima sve vezano za bumerang.
Tajne sveta nauke posetiocima objašnjavali su i gosti iz drugih gradova Srbije, Makedonije, Amerike, Italije, Francuske, Crne Gore i Holandije, kao i studenti i profesori nekoliko fakulteta Univerziteta u Nišu. Pored svega ovoga prisutni su mogli da vide i specijalitete iz doba Cara Konstantina, ali i njegova obeležija. Pored prezentacija na štandovima, u prostorijama Elektronskog fakulteta održana su i razna predavanja, koja su mogli svi da slušaju potpuno besplatno.Mi se nadamo da ćemo još dugo godina biti na ovom festivalu i da ćemo svim prisutnim da približimo rad naše škole i naših đaka na najbolji mogući način.


 

 

 

 

Naša škola na obeležavanju godišnjice NATO bombardovanja

      Pre četrnaest godina bombarderi NATO alijanse su bombardovali Srbiju, što je bio početak jedne neshvatljive agresije na našu zemlju. To je bio prvi put da se posle Drugog svetskog rata na jednu suverenu evropsku zemlju obruše NATO avioni. Gradska opština Crveni Krst na Niškom univerzitetu obeležila je ovaj stravičan zločin. Svoju reč, pored predsednika opštine, dale su i mnoge žrtve, umetnici i zvaničnici, a učenici naše škole Milica Stanković i Jovan Milić, imali su tu čast da napišu svoju besedu i u prepunoj sali Banovine sve to i prezentuju. Nakon prezentovanja, Milica i Jovan su dobili veliki aplauz i mnoge pohvale. Pored njih još šest učenika naše škole je napravilo panoe na kojima je bila statistika ovog bombardovanja. Profesori koji su radili sa učenicima su Nađa Đorđević- profesorka srpskog jezika i književnosti i Tijana Antić- profesorka filozofije. Ušenici koji su učestvovali u izradi panoa su: Dušan Stojiljković, Nemanja Trifić, Mladen Jovanović, Natalija Milenković, Ljubica Stevanović i Nemanja Živković. Celu svečanost je oblikovao i Crkveno- pevački hor „Branko“.