ELEKTRONSKO UČENJE

 

 

LINKOVI

Brojač poseta:

 

 

fg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uspešno završena humanitarna akcija za Kulinu!

Početkom oktobra, u okviru Dečije nedelje, Učenički parlament naše škole pokrenuo je humanitarnu akciju namenjenu Domu za smeštaj odraslih lica-Kulina (http://www.kulina.org.rs/). Putem medija i društvene mreže „fejsbuk“, članovi UP-a uputili su apele svim niškim školama i građanima Niša. Nakon gotovo mesec dana, koliko je trajala akcija pod sloganom „Dobro čini i ne brini“, 06. novembra članice Učeničkog parlamenta Gacik Antonela i Stanković Milica zajedno sa članicom Učeničkog parlamenta Pravno-poslovne škole iz Niša Ranđelović Anđelom dostavile su sakupljenu garderobu Domu Kulina. Dobra volja i humana priroda spojile su dve škole u zajedničkom cilju-ne zaboraviti ljude sa specijalnim potrebama!

„Dve škole, MTŠ „15. maj“ i Pravno-poslovna škola, zajedničkim trudom uspele su da usreće ove ljude. Po dolasku u Kulinu i srdačnog dočeka od strane direktora, njegovih saradnika i medicinskog osoblja, saznale smo sve o istorijatu ovog mesta. Posle druženja sa stručnim osobljem krenule smo u posetu štićenicima Doma. Osećanje sreće bilo je obostrano. Našu posetu pozdravili su nasmejanih lica. Tada sam shvatila da je čoveku potrebno malo, da bi bio srećan, dok se ja nerviram zbog nekih nebitnih stvari i želim nešto što mi realno ne bi značajno uvećalo sreću. Drago mi je što sam bila deo ove akcije i što sam imala prilike da upoznam jedan novi osmeh-osmeh beskrajne zahvalnosti samo zato što smo im bili gosti, makar i na kratko“.
Gacik Antonela M44

„Dočekani smo kako se samo poželeti može... Na rastanku smo dobili poklone u vidu svećnjaka, privezaka, ukrasa i crteža koji su štićenici Doma sami napravili. Niko od nas nije ostao ravnodušan zbog činjenice da je toliko ljudi sa posebnim potrebama smešteno u ovu ustanovu. Ono što nas je dočekalo nespremne jeste njihovo iskreno gostoprimstvo i neizmerna radost koju su nesebično podelili sa nama. Rekla bih da su to najiskrenija bića, radost i osmeh na njihovim licima učinili su da shvatimo koliko smo mi zapravo blagosloveni“.
Stanković Milica M32


 

 

Pogledajte slike iz Kuline: