ELEKTRONSKO UČENJE

 

 

LINKOVI

Brojač poseta:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Učenik naše škole osvojio II mesto na nacionalnom takmičenju

 

 

Nacionalno takmičenje „Poslovni izazov“ u organizaciji organizacije „Dostignuća mladih“ održano je 25. i 26. septembra u Beogradu. Dva učenika treće godine Vučko Stanković i Jovan Milić bili su takmičari na ovom takmičenju. U sredu 25.9.2013. je učenicima dat “izazov” da kreiraju biznis plan za proizvod ili uslugu koji bi bili plasirani za vreme Olimpijskih igara 2016. u Rio de Žaneiru i tako iskoriste povoljan poslovan trenutak za sticanje profita. U četvrtak  26. 9. 2013. su svoje biznis planove i prezentacije predstavili stručnom žiriju koji je izabrao najbolje. Tim broj 12. u kom je bio i naš učenik Jovan osvojio je drugo mesto na ovom takmičenju idejom o izgradnji starog srpskog restorana na periferiji Brazila.  Organizacija Dostignuća mladih u Srbiji već pet godina realizuje takmičenja “Poslovni izazov” u gradovima širom Srbije. Ove godine, članovi tri prvoplasirana tima sa regionalnih takmičenja održanih u Leskovcu, Čačku, Novom Sadu i Beogradu učestvovali su u nacionalnom finalu.
Takmičenje Poslovni izazov finansirali su Američka agencija za međunarodni razvoj, Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo privrede, i deo je Evropske nedelje malih i srednjih preduzeća kojom koordiniše Evropska komisija.
“USAID je posvećen radu sa mladim ljudima u Srbiji i podršci omladinskom preduzetništvu”, izjavila je Suzan Kutor, šefica Kancelarije za ekonomski razvoj USAID-a. “Svi učenici koji su se takmičili danas su učinili mnogo za svoju budućnost, budućnost svoje zemlje i njen privredni napredak.”
Timu broj 12. u kojem je bio i naš učenik nagradu je ispred Ministarstva Privrede uručila Katarina Obradović Jovanović, a gostima i takmičarima su se obratili i Svetlana Kisić, predsednica upravnog odbora „Dostignuća mladih“, Evropski predstavnik iz Brisela i mnogi drugi.