ELEKTRONSKO UČENJE

 

 

LINKOVI

Brojač poseta:

 

 

fg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nacionalna alumni konferencija

Dušan Stojiljković i Jovan Milić bili su deo prve nacionalne alumnize.rs konferencije. Konferenciju je organizovala organizacija "Dostignuća mladih" i "Alumnize.rs" uz finansijsku podršku ministarstva finansija i privrede, ministarstva omladine i sporta i USAID-a. Konferencija je trajala dva dana i bila je održana u Kragujevcu, centru iliti srcu Srbije. Uz druženje, razmenu informacija i zabavu, učesnici – bivši polaznici programa Dostignuća mladih i predstavnici lokalnih kancelarija za mlade, Centra za stručno usavršavanje Kragujevac, AIESEC-a, i drugi imali su priliku da učvrste kontakte i dobiju ideje za nova dostignuća.

Tokom dvodnevne Konferencije ugostili smo govornike čiji uspesi motivišu i podstiču da ulažemo u znanje i kontakte na putu ka uspehu! Učesnicima su se predstavili Lazar Vulović, vlasnik i generalni direktor Autocentra VT iz Kragujevca, Velimir Tasić, projektni menadžer HeySuccess portala i Biljana Planić, dobitnica nagrade „Žena zmaj“ u oblasti samozapošljavanje i vlasnica turističke agencije Atos.

Konferencija je zatvorena panel diskusijom “Značaj preduzetničkog obrazovanja u kreiranju promena jednog društva“ na kojoj su govorili Vukašin Grozdanović (Krovna orgnizacija mladih Srbije), Nina Čaprić (Unija srednjoškolaca Srbije), Vojislav Prkosovački (Regionalna kancelarija za mlade Novi Sad), Marija Stojadinović (Biznis Start-up centar Kragujevac) i Vojislav Atanasijević , osnivač kompanije Virtual Team i direktor upravnog odbora NALED-a.

 

 

Multikulturalna večera UNESCO-a

 

Dva bumeranga koje proizvode učenici naše škole poslati su za SAD, gde je avgusta ove godine održana multikulturalna noć na Univerzitetu u Konektikatu. Naša zemlja je imala svoju predstavnicu koja je razne proizvode iz naše zemlje nosila u SAD ne bi li ih poklonila stranim državljanima iz celog sveta. Dva bumeranga iz naše škole poklonjena su jednoj devojci iz Australije, koja inače radi sa aboridžanima. Konektikat je savezna država SAD, koja se nalazi u njenom severoistočnom delu. Površina Konektikata je 14.371 km², a broj stanovnika po popisu iz 2000. je 3.405.565. Glavni grad je Hartford. U daljem tekstu pogledajte deo nastupa jedne strane zemlje:
Link:
http://www.youtube.com/watch?v=BFnRAwVFDoc